Στην Βουλή η θέρμανση των Ιωαννίνων

MANTASΕρώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χρήστου Μαντά, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «Κατάταξη του νομού Ιωαννίνων στη Β γεωγραφική ζώνη, σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης».

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το ζήτημα της κατάταξης του νομού Ιωαννίνων στη Β γεωγραφική ζώνη, σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης.

Με βάση όσα έγιναν γνωστά από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 1 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση στους φόρους των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης με πρόθεση τη διαίρεση της χώρας σε τέσσερις γεωγραφικές περιοχές, με το νομό Ιωαννίνων να κατατάσσεται μαζί με την υπόλοιπη Ήπειρο στη δεύτερη γεωγραφική ζώνη σε αντίστοιχη θέση με το νομό Λάρισας. Εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την αντίθεσή μας στην εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, σας γνωρίζουμε ότι ο χειμώνας στην Ήπειρο και ειδικότερα στο νομό Ιωαννίνων διαρκεί σχεδόν οκτώ μήνες με θερμοκρασίες που καταγράφονται στις χαμηλότερες της χώρας.

Η ερώτηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ερωτήσεις που ήδη έχουν κατατεθεί με θέμα τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων και την αύξηση προϋπολογισμού νοσοκομείων και κοινωνικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, χωρίς μέχρι τώρα και ενώ ο χειμώνας πλησιάζει, να έχουμε λάβει την οποιαδήποτε απάντηση.

Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστου Μαντά για κοινή κατάθεση της ερώτησης και κοινή παράσταση όλων των βουλευτών του νομού Ιωαννίνων στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ