Στην βαθιά κατάψυξη οι χειμερινοί προορισμοί

metsovo-xioni-dekemvrios1

Στον πάγο μπαίνει ο χειμερινός τουρισμός μετά την απόφαση για απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και το διάστημα των εορτών.

Ήδη οι ακυρώσεις στα ορεινά της Ηπείρου έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και καφενεία βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Σε δύσκολη κατάσταση και τα χιονοδρομικά κέντρα που θα παραμείνουν κλειστά.

Το δεύτερο lockdown σπρώχνει στο χείλος του γκρεμού χιλιάδες καταλύματα, που ζουν με το χειμερινό εσωτερικό τουρισμό.

Την ίδια στιγμή, πρόβλημα υφίστανται και οι τοπικές κοινωνίες μιας και ο χειμερινός τουρισμός δεν συνέβαλε τα μέγιστα μόνο σε ξενοδοχεία και θέρετρα, αλλά και προκαλούσε και τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η πανδημία του κοροναϊού ανατρέπει τα σχέδια πολλών Ελλήνων για τις διακοπές τους εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Παρά το γεγονός ότι ήδη οι κορυφές των βουνών έχουν υποδεχθεί τα πρώτα χιόνια οι λάτρεις του σκι θα πρέπει να περιμένουν, καθώς θα παραμείνουν κλειστά και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Όπως τόνισε άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του επόμενου έτους θα παραμείνουν κλειστά, μεταξύ άλλων, και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Εντείνονται οι πιέσεις των επιχειρηματιών προς την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα στις πληγείσες μονάδες, τουλάχιστον αυτές που βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μέτρων και άνω, να τύχουν των μέτρων στήριξης που έχουν και οι επιχείρησες που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ