Στην τελική ευθεία το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο Ηπείρου!

tei artas

Ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία λειτουργίας του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου έγινε με την έγκριση και την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας.

Πρόκειται για μία νέα και διακριτή δομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έρχεται να συμπληρώσει την Γεωπονική Σχολή και να δώσει νέες προοπτικές.

Η έδρα του Πάρκου θα βρίσκεται στην Άρτα, όπου θα αξιοποιηθούν σημαντικές εκτάσεις του πρώην ΤΕΙ, ενώ θα μπορεί να αναπτύσσει παραρτήματα σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σκοπός της λειτουργίας του ΠΑΤΕΠΗ είναι να αποτελέσει την αναπτυξιακή θερμοκοιτίδα της γνώσης και της παραγωγής του αγροδιατροφικού κλάδου, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας και στη διαφοροποίηση, την καινοτομία και την ανάδειξη του παραγόμενου προϊόντος, επιτυγχάνοντας την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των τοπικών κοινωνιών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα του περιβάλλοντος.

Το ΠΑΤΕΠΗ φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημείο συνάντησης και συνέργειας των φορέων της γνώσης και της παραγωγής με τον πληθυσμό καταρχήν της Ηπείρου και γενικότερα της χώρας, καθιερώνοντας μια διαρκή και δυναμική διαδραστική σχέση μεταξύ τους, προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του.

Στο Πρότυπο Αγροτοδιατροφικό  Τεχνολογικό Πάρκο θα πραγματοποιείται στοχευμένη έρευνα, ενίσχυση και ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα της αγροδιατροφής, παραγωγή υψηλής ποιότητας προιόντων και τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης με ταυτόχρονη διατήρηση, ανάδειξη και εμπλουτισμό των φυσικών πόρων, θα γίνεται εκπαίδευση των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής  καθώς και επιμόρφωση και κατάρτιση φορέων και στελεχών της βιομηχανίας της αγροδιατροφής, μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα και μία εξίσου μεγάλη πρόκληση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ