Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για καταργήσεις και συγχωνεύσεις

panepistimio ioannina

Τμήματα των ΤΕΙ που έχουν απορροφηθεί από τα Πανεπιστήμια βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται στον χάρτη των πανεπιστημίων της χώρας.

Τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν περιλαμβάνει καταργήσεις τμημάτων ενώ όπως είναι γνωστό έχει σταλεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου η απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννινα.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος από την Άρτα όπου είχε βρεθεί κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τις πιθανές αλλαγές σημειώνοντας ότι αναμένεται η απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Καθημερινή» θεωρεί ότι οι «αδύναμοι κρίκοι» είναι τα τμήματα πρώην ΤΕΙ που μετεξελίχθηκαν σε πανεπιστημιακά το 2019.

Τα πανεπιστήμια που «πρωταγωνίστησαν» στο εγχείρημα της απορρόφησης ΤΕΙ το 2019 και στα οποία εκτιμάται ότι υπάρχουν αρκετά τμήματα που πληρούν τα κριτήρια τα οποία έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας για συγχωνεύσεις είναι τα Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Μεσογειακό.

Βέβαια δεν αποκλείονται αλλαγές μικρότερης εμβέλειας σε τμήματα των Παν. Ιωαννίνων και Δυτ. Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ