Στην τελική ευθεία η μάχη της φέτας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών να αντικρούσουν τις αιτιάσεις των Αμερικανών που αμφισβητούν το καθεστώς προστασίας που εξασφάλισε η φέτα στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων) είναι πολύ κοντά στην ανάθεση σε τοπικό δικηγορικό γραφείο τη σύνταξη και υποβολή του φακέλου υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων στην αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν καθώς η ελληνική πλευρά πρέπει να καταθέσει την επιχειρηματολογία της είναι μέχρι τις 5 Μαρτίου. Όπως λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστος Αποστολόπουλος για το θέμα είναι ενήμερος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος παρακολουθεί την υπόθεση.

Μάλιστα, την προσεχή Πέμπτη έχει προγραμματισθεί συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές όπου θα εξετασθούν οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και διάφορα άλλα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς όπως η κατοχύρωση του «ελληνικού γιαουρτιού» ως προϊόντος ΠΟΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικάνικος οργανισμός εξαγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων (US Dairy Council Export) αμφισβητεί ευθέως το καθεστώς προστασίας που εξασφάλισε το ελληνικό προϊόν στην Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο της διμερής συμφωνίας που υπέγραψε η χώρα της Ασίας με την ΕΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, και ζητά να μπορούν οι αμερικάνικες εταιρείες που εξάγουν στη χώρα να χρησιμοποιούν τον όρο φέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ