Στην Πολιτική Προστασία η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο

politiki prostasia

Στην Πολιτική Προστασία θα ενταχθούν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, οι δύο φορείς που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού. Την ανακοίνωση έκανε ο Πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι επιστήμονες μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους, όμως θα πρέπει να συζητούν και αυτό θα γίνεται υπό την ομπρέλα της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι χρειάζεται η λιγότερο γραφειοκρατική εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής κρίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο την Πολιτική Προστασία. Ο στόχος είναι να υπάρχουν όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες, ενώ σημείωσε ότι οι ειδικοί θα κρίνουν αν τα έργα που έγιναν στη Θεσσαλία για τις πλημμύρες ήταν αποτελεσματικά.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και χτυπά την πατρίδα μας και τη Μεσόγειο. Όλες οι χώρες έχουν ζήτημα με παρεμφερή φαινόμενα. Γι αυτό θυμίζω ότι αναδείξαμε τη σημασία της Πολιτικής Προστασίας. (…) Έγιναν αντιπλημμυρικά έργα μετά τον Ιανό, το πόσο βοήθησαν θα το πουν οι ειδικοί. Οι μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, δεν πλημμύρισαν. (…) Δεν είναι μόνο θέμα διαχείρισης πλημμυρών, αλλά θέμα διαχείρισης υδάτων».

Για το πρόγραμμα Αιγίς: «Εμείς εξασφαλίσαμε διακριτό πρόγραμμα από την ΕΕ για την πολιτική προστασία. Ένα πρόγραμμα που μας πήρε χρόνο να το ετοιμάσουμε. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες άρχισαν να τρέχουν. Και η απαίτησή μου είναι το πρόγραμμα αυτό να τρέξει πιο γρήγορο. Το πρόγραμμα αυτό όμως ως προς τα εναέρια μέσα εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να τρέξει πιο γρήγορα.

Ελπίζω όμως στην επόμενη αντιπυρική περίοδο πολλές δράσεις του Αιγίς να έχουν ολοκληρωθεί» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ