Στην Περιφέρεια η αρμοδιότητα για τα δημόσια ΙΕΚ

nomarxia1Στη σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη στην Αθήνα ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλου,, με εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για θέματα που αφορούν το Νόμο 3879/2010 για την «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης κλπ», παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Παντελής Κολόκας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη μεταβίβαση στις Περιφέρειες αρμοδιοτήτων για την επαγγελματική κατάρτιση και ιδίως για τη λειτουργία και διαχείριση των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Έγινε αναλυτική συζήτηση για την αποκέντρωση της λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ και για την ετοιμότητα που πρέπει να έχουν προς τούτο οι Περιφέρειες, ενώ καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα μετάβασης στο νέο καθεστώς, με ημερομηνία ανάληψης τη 1/07/2012.

Από τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Γιάννη Σγουρό και άλλους Περιφερειάρχες υπογραμμίστηκε η υποχρέωση της Πολιτείας ώστε οι Περιφέρειες μαζί με την αρμοδιότητα, να λάβουν και τους αντίστοιχους πόρους. Τονίστηκε δε ότι πρέπει να εξορθολογιστεί το πλαίσιο που διέπει τα ΙΕΚ, ώστε να είναι βιώσιμα και λειτουργικά.

Στην κάθε Περιφέρεια στους Στρατηγικούς και Αναπτυξιακούς Στόχους και Προοπτικές θα μελετηθεί και θα καθοριστεί η λειτουργία των Ι.Ε.Κ., ανιχνεύοντας τις ανάγκες κάθε περιοχής, προτείνοντας τις αντίστοιχες ειδικότητες και τον αριθμό των εκπαιδευομένων.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Κολόκας, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι καθ’ όλα έτοιμη να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις και στις ανάγκες της Δια Βίου Μάθησης. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι μαζί με την ταυτόχρονη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, να δοθεί επιπλέον και η δυνατότητα στελέχωσης των γραφείων Δια Βίου Μάθησης με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ