Στην Περιφέρεια επικεντρώνεται ο έλεγχος για τις επενδύσεις

perifereiaΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος για επενδύσεις που είχαν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο, όμως είτε δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους είτε μέρος των χρημάτων διατέθηκαν σε άλλους σκοπούς.

Το θέμα δεν είναι καινούριο. Άλλωστε το Epiruspost.gr με σειρά δημοσιευμάτων κατά το παρελθόν έχει αναφερθεί στο ζήτημα αυτό, μάλιστα για ορισμένες υποθέσεις είχε διαταχθεί και εισαγγελική έρευνα.

Η έρευνα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών είναι σε εξέλιξη, ενώ στην υπόθεση συμμετέχει πλέον και το ΣΔΟΕ, το οποίο κάνει ελέγχους για πλαστά τιμολόγια και παραποιημένα στοιχεία.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η έρευνα, πέρα από μελετητικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρίες, επεκτείνεται και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε δήλωσή του στην εφημερίδα το «Ποντίκι» σημειώνει πως μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι επιλήψιμο, όμως η έρευνα θα συνεχιστεί στο πόθεν έσχες των υπαλλήλων και στα περιουσιακά στοιχεία των συγγενικών τους προσώπων.

«Αν βρεθεί συνεργασία του κυκλώματος με δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους, το σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ρακιντζής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κράτος, δια της Περιφέρειας Ηπείρου ζητά ήδη από δύο περιπτώσεις την επιστροφή των χρημάτων, συνολικού ύψους 1, 1 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς από τον έλεγχο των υπηρεσιών διαπιστώθηκαν προβλήματα και πολλές ελλείψεις σε σύγκριση με το σχέδιο που είχε υποβληθεί και εγκριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ