Στην κυριότητα των ενοίκων οι εργατικές κατοικίες

ergat katoikies

ergat katoikies

Με βαρύνουσας σημασίας απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ καθόρισε σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας στα 304,41 ευρώ το τ.μ. την ενιαία τιμή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ.

Με τον καθορισμό της ενιαίας τιμής παραχώρησης ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των Οριστικών Τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών κατοικιών σε όσους οικισμούς εκκρεμεί και δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων.

Μέχρι σήμερα τα επίπεδα τιμών δεν αντιστοιχούσαν, κατά τον ΟΑΕΔ, στις δυνατότητες των δικαιούχων καθώς την τελευταία 10ετία οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο κυμάνθηκαν από 650 έως 1.035 ευρώ.

Μείωση εσόδων

Η λύση των προσωρινών παραχωρητηρίων με ελάχιστη μηνιαία δόση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας όλο και μεγαλύτερης ομάδας πολιτών χωρίς οριστικό τίτλο ιδιοκτησίας, οδηγώντας τα έσοδα του τ.ΟΕΚ και νυν ΟΑΕΔ σε μείωση, παρατηρούν αρμόδια στελέχη. Δεν είναι τυχαίο πως είχε εισπραχθεί μόλις το 10% από τις δόσεις των προσωρινών παραχωρητηρίων, δηλαδή 41 εκατ. ευρώ.

Η νέα ενιαία τιμή θα εφαρμοστεί και για όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους οριστικούς τίτλους με τιμή παραχώρησης άνω των 304,41 ευρώ ανά τ.μ. και δεν έχουν εξοφλήσει το τίμημα. «Για τον καθορισμό της τιμής λάβαμε υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των οικιστών.

Στοίχημα για τον ΟΑΕΔ είναι να μπορέσει να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης των οριστικών παραχωρητηρίων, δεδομένου ότι αυτή είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς χρειάζεται να επιλυθούν συσσωρευμένα προβλήματα και εκκρεμότητες τεχνικής και νομικής φύσεως», δηλώνει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, καθηγήτρια Μαρία Καραμεσίνη.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ