Στην κορυφή των Ιμαλαΐων ο Γιαννιώτης ορειβάτης Γιώργος Ρουσόπουλος

imalaia rousopoulos

Ένα ξεχωριστό επίτευγμα κατέγραψε ο ορειβάτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Γιώργος Ρουσόπουλος, ο οποίος κατέκτησε την κορυφή του Λόμπουτσε στα Ιμαλάια, σε υψόμετρο 6.119 μέτρων.

Η ανάβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός δεκαπενθήμερου ορειβατικού ταξιδιού στο Εθνικό Πάρκο του Έβερεστ, σε μια πορεία γεμάτη φυσικές προκλήσεις, εικόνες σπάνιας ομορφιάς και μοναδικές εμπειρίες.

Ο Γιώργος Ρουσόπουλος είναι ένας από τους ελάχιστους ορειβάτες από τα Ιωάννινα που έχουν φτάσει σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, επιδεικνύοντας αφοσίωση, σωματική αντοχή και αγάπη για το βουνό.

Στα γραφεία του ΕΟΣ Ιωαννίνων, ο έμπειρος ορειβάτης μοιράστηκε την εμπειρία του με μέλη και φίλους του συλλόγου μέσα από μια εντυπωσιακή παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο από την ανάβαση. Μέσα από τη γλαφυρή αφήγησή του, μετέφερε το κοινό στον μαγευτικό κόσμο των Ιμαλαΐων, με τις απαιτητικές συνθήκες αλλά και την ασύγκριτη ομορφιά του πιο επιβλητικού ορεινού τοπίου του πλανήτη.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων συνεχάρη θερμά τον Γιώργο Ρουσόπουλο για τη σημαντική αυτή επιτυχία, η οποία προσθέτει μια ακόμη σημαντική σελίδα στην ιστορία του συλλόγου και της γιαννιώτικης ορειβασίας.