Στην κόψη του…. κόκκινου τα Γιάννινα με 135 κρούσματα σε πέντε μέρες

xartis kokkinos

3051 κρούσματα μετρά η Ήπειρος από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα. 283 είναι τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στις πρώτες πέντε ημέρες του Μαρτίου, ενός μήνα που ξεκίνησε πολύ δύσκολα. Ήδη είναι στο βαθύ κόκκινο οι Νομοί Άρτας και Θεσπρωτίας ενώ σε επίπεδο συναγερμού βρίσκονται και τα Γιάννινα.

Ο Νομός Πρέβεζας είναι ο μοναδικός που εξακολουθεί να διατηρεί καλή επιδημιολογική εικόνα.

Ο Φεβρουάριος έκλεισε με 636 κρούσματα για την Ήπειρο, αριθμός υψηλός όμως αρκετά χαμηλότερος από το Νοέμβριο, ο οποίος με 829 συνολικά κρούσματα παραμένει ο χειρότερος μήνας για την περιοχή μας.

Στις πρώτες μέρες του Μαρτίου μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στο Νομό Ιωαννίνων. Επιβεβαιώθηκαν 135 κρούσματα ενώ τον Φεβρουάριο ο Νομός μετρούσε 348 και τον Ιανουάριο μόλις 103.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020 στο Νομό Ιωαννίνων είχαν επιβεβαιωθεί μόλις τέσσερα κρούσματα ενώ σε ολόκληρη την Ήπειρο 27. Τα περισσότερα -15- ήταν από τη συρροή στην περιοχή της Παραμυθιάς.

Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο ο Νομός Ιωαννίνων είχε βρεθεί στο κόκκινο, με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα βρίσκεται και πάλι σε επίπεδο συναγερμού. Ο αριθμός των κρουσμάτων του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας αναμένεται να κρίνει την πορεία της περιοχής. Ήδη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε από την Παρασκευή και ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Αν τα Γιάννινα περάσουν στο βαθύ κόκκινο οι βασικές αλλαγές που θα επέλθουν είναι καθολικό κλείσιμο της αγοράς, κλείσιμο όλων των σχολείων και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις επτά το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ