Στην κόψη του ξυραφιού η Μεταλλουργική

METALOYRGIKH

METALOYRGIKHΣτην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μεταλλουργική Βιομηχανία Κεφαλοβρύσου, ο τελευταίος πνεύμονας στην μεθόριο. Η Βιομηχανία βρέθηκε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον διορισμό νέου διευθύντος συμβούλου, που τυγχάνει να είναι εκλεκτός και επί σειρά ετών συνεργάτης του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, όμως οι εργαζόμενοι της ανησυχούν για το μέλλον και την τύχη της.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κώστας Παπαιωάννου σε επιστολή του σημειώνει δεικτικά ότι στα τριάντα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης ποτέ δεν βρέθηκε στα ηνία της κάτοικος της περιοχής με μοναδική εξαίρεση την 2004 -2010 , κατά την οποία ο Δ/νων Σύμβουλος είχε καταγωγή και μόνιμη κατοικία σε γειτονικό Νομό και σχεδόν καθημερινή παρουσία στο εργοστάσιο.

Και η ανακοίνωση στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς τα προβλήματα συνεχίζει:

Όμως η Μεταλλουργική, είναι ουσιαστικά χωρίς Δ.Σ. από τις 26/09/11, όταν ο καταγόμενος( σε τι ωφέλησε άραγε;) από την περιοχή και κάτοικος Θεσ/νίκης Δ/νων Σύμβουλος , μας άφησε στα κρύα του λουτρού .

ΚΑΝΕΝΑΣ τοπικός παράγων δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για τα προβλήματα που μας δημιούργησε αυτή η παραίτηση. (Πέραν των γνωστών παλαιοκομματικών .. «κατόπιν ενεργειών μου..» από τις οποίες διακατέχονται και οι νεότεροι πολιτικοί.)

Το μοναδικό ενδιαφέρον(;) όλων για την ΜΒΗ εμφανίστηκε εξ αιτίας της κομματικής κόντρας ΠΑΣΟΚ -ΝΔ για το ποιός θα ΒΟΛΕΨΕΙ τους δικούς του. Όποιος και να υπερισχύσει όμως τα 5800 ευρώ ( περίπου 3500 καθαρά) θα τα πάρει. Έχει τόση σημασία, αν θα πάνε τα λεφτά αυτά κατά Θεσ/νικη μεριά , κατά Εύβοια ή αλλού

Οι σημερινοί τοπικοί παράγοντες και οι παρατρεχάμενοί τους, κόπτονται για την ΜΒΗ όταν υπάρχει μεζές στο κόκκαλο για να γλείψουν, τον υπόλοιπο καιρό που βρίσκονται; Τι κάνουν για να μας βοηθήσουν στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε; Συρρίκνωση (από 130 σε 68 εργαζόμενοι), έλλειψη χρηματοδότησης , εφεδρείες , δρομολόγηση πώλησης ,απομάκρυνση από ΕΑΣ ..

Κρύβονται πίσω από τα κόμματά τους, που ψηφίζουν μνημόνια για να κλείσουν οι ΔΕΚΟ (και η ΜΒΗ φυσικά.)

Τους απολαμβάνουμε τακτικά στα κανάλια και απορούμε με το θράσος τους.

Καλύτερα να μην τολμήσουν να περάσουν ορισμένοι από αυτούς ξανά το κατώφλι της εταιρείας. Τέλος κατά την διάρκεια της 24 ωρης απεργίας στις 1 Δεκέμβρη κατήγγειλα το γεγονός της έλλειψης ΔΣ (σε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ ) αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από κανέναν.

Όψιμα λοιπόν ενδιαφέροντα για κομματικά συμφέροντα. Αρκετά . Επί τέλους υπάρχουν και 70 οικογένειες που κρέμονται σε μια κλωστή και παρακολουθούν με αηδία τις κομματικές ίντριγκες. Έλεος πια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ