Στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες..

vouliarates

Στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες.. Εκεί όπου βρίσκονται τα νεκροταφεία των Ελλήνων πεσόντων. Εκεί τιμήθηκε η επέτειος του ΟΧΙ από τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό αλλά και πολλούς Ελλαδίτες που ταξίδεψαν στη γείτονα χώρα.

Το στρατιωτικό νεκροταφείο στους Βουλιαράτες ήταν το μοναδικό για δεκαετίες στην Αλβανία όπου αναπαύονται για πάντα Έλληνες που πολέμησαν, ανάμεσά τους και ορισμένοι που εθελοντικά βρέθηκαν στο μέτωπο.

Το νεκροταφείο στην Κλεισούρα, εκεί που δόθηκαν οι πιο σκληρές μάχες, δημιουργήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Τα τελευταία χρόνια, έστω και με αργούς ρυθμούς, εξελίσσεται μία μεγάλη επιχείρηση από μικτή ομάδα για τον εντοπισμό σημείων όπου ενταφιάστηκαν πρόχειρα Έλληνες που έπεσαν στο μέτωπο. Ακολουθεί η εκταφή και η μεταφορά των οστών στα δύο οργανωμένα νεκροταφεία.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • vouliarates1

Δίπλα στον Ελληνισμό της Αλβανίας που τιμά με ιδιαίτερο τρόπο και βαθιά συγκίνηση τους πεσόντες βρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

Ο κ. Κώτσηρας μιλώντας στους Βουλιαράτες τόνισε ότι πρέπει να λυθεί το θέμα του Φρέντη Μπελέρη ώστε να ορκιστεί δήμαρχος Χιμάρας και να πάψει να σκιάζει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σημείωσε ότι η ελληνική μειονότητα αποτελεί πυλώνα συνεργασίας των δύο χωρών και θεματοφύλακα της μνήμης.

Τέλος τόνισε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά στο Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο θα βρίσκεται κοντά στον Ελληνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ