Στην «Κιβωτό» της Πωγωνιανής ο Υπουργός Εσωτερικών.. Επίσκεψη και στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης

sinora_teodorikakos1

ΦΩΤΟ– Χριστούγεννα με τους ανθρώπους και τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, στην ακριτική Πωγωνιανή έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος βρίσκεται για λίγες μέρες στα Γιάννινα. Παράλληλα επισκέφθηκε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Δελβινάκι όπου συνομίλησε με τους συνοριακούς, εξήρε το έργο τους και τόνισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα. Στην Πωγωνιανή ο κ. Θοδωρικάκος ενημερώθηκε από την υπεύθυνη της Κιβωτού ‘Αντυ Θεοδωρακοπούλου για τα προβλήματα και τις ανάγκες της δομής, συζήτησε με τα παιδιά και τους μοίρασε δώρα.

Μάλιστα με ορισμένα από τα μεγαλύτερα παιδιά, έπαιξε πινγκ – πονγκ. Στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, φιλοξενούνται 54 παιδιά από δύο έως 17 ετών. Στην επίσκεψή του στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο υπουργός Εσωτερικών συνοδευόταν από τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), Ηλία Γιάτσιο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, Θεόδωρο Τζαρούχη.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • sinora teodorikakos1

«Δεν μπορούσα να έλθω στα Γιάννενα και να μην επισκεφθώ, εδώ στη μεθόριό μας με την Αλβανία, αυτή τη θαυμάσια δομή όπου ο πάτερ Αντώνιος μαζί με τους συνεργάτες του, δίνουν αγάπη και υποστήριξη σε παιδιά, που δυστυχώς έχουν βασανισθεί στη ζωή τους. Όλοι οι χριστιανοί οφείλουμε να δείχνουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και παρότρυνε όλους τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν τέτοιες προσπάθειες.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • sinora teodorikakos2

Τόνισε ότι το Υπουργείο θα βρίσκεται δίπλα στη δομή ώστε οι άνθρωποί του να νιώθουν την αλληλεγγύη με πράξεις.

Στη συνέχεια ο Υπουργός  επισκέφθηκε και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Δελβινάκι, όπου εξήρε το έργο των συνοριοφυλάκων και τόνισε ότι με την προσφορά τους ενδυναμώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • sinora teodorikakos3

Άκουσε δε και τους προβληματισμούς από τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη καθώς τα τμήματα έχουν αποδυναμωθεί από την ώρα που οι συνοριακοί μετατάχθηκαν στην Αστυνομία ενώ παράλληλα εξήρε το έργο τους καθώς φέρνουν σε πέρας πολύ δύσκολες αποστολές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τους συνοριακούς για το έργο που επιτελούν και τόνισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι αυτό του μεταναστευτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ