Στην γενέτειρα του Αρσάκη τα Αρσάκεια Ιωαννίνων

arsakeia al2

arsakeia al2

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο και το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων με αφορμή την επέτειο των 180 χρόνων (1836-2016) από την ίδρυση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας επισκέφθηκαν την Πρεμετή, τόπο καταγωγής του Αποστόλου Αρσάκη.

Αφού πραγματοποίησαν ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο ευεργέτη των Σχολείων στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, ακολούθησε συνάντηση του Διευθυντή του Λυκείου, Μαυρόγιαννη Παύλου, με τον Δήμαρχο Niko Shupuli.

arsakeia al1

Την επομένη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Αρσακείων Ιωαννίνων μετέβησαν στο Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο Τιράνων, όπου έγιναν δεκτοί με μεγάλο ενθουσιασμό από τον Διευθυντή, κ. Νίκο Φραντζή, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Φραντζής αναφέρθηκε στην πορεία του Σχολείου από το 1998 έως σήμερα, ενώ ο κ. Μαυρόγιαννης, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, προσέφερε ως δώρο εκ μέρους των Αρσακείων Ιωαννίνων έναν παραδοσιακό επάργυρο δίσκο, ευχήθηκε μακροημέρευση και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Φραντζή να επισκεφθεί με τους μαθητές τα Ιωάννινα.

Έπειτα οι μαθητές του Αρσακείου Τιράνων παρουσίασαν σε άψογη ελληνική τα αξιοθέατα της πόλης και στη συνέχεια όλοι μαζί χόρεψαν αλβανικούς και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και αντήλλαξαν δώρα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου και από κοινού επίσκεψη στο κάστρο και στο μουσείο της Κρούγιας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ