Στην…. εξορία οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί!

tileorasi

Μόνο τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας θα καλύπτει η λύση που δρομολογεί η κυβέρνηση για τις «λευκές περιοχές», τις περιοχές δηλαδή που ακόμη δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.

Οι τοπικοί και περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί ουσιαστικά… εξορίζονται καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια.

Η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελληνικής Περιφέρειας επιχειρεί να αναδείξει το πρόβλημα και στο πλαίσιο αυτό έγινε σχετική συζήτηση στην ΠΕΔ Ηπείρου παρουσία των εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών ArtTV (Ηλίας Γκανιάτσας) και IoanninaTV (Δημήτρης Τζέκας).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ αποφάσισε πρώτον, να στηρίξει με επιστολή του τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ώστε να δρομολογηθεί η αναμετάδοσή τους επίσης, μέσα από την προκρινόμενη λύση των δορυφορικών «πιάτων» και δεύτερον, να αιτηθεί η Π.Ε.Δ. Ηπείρου να ενταχθούν στις επιλέξιμες για τους Δήμους δαπάνες η αγορά και εγκατάσταση αναμεταδοτών, προκειμένου το τηλεοπτικό σήμα των τοπικών καναλιών να φτάνει ως και το τελευταίο χωριό.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Ντακαλέτση ήταν να υπάρξει συνεργασία της Π.Ε.Δ. με τους Δήμους της Ηπείρου για την καταγραφή των «λευκών» περιοχών, ώστε να εκτιμηθούν οι ανάγκες και το συνολικό κόστος για τους απαιτούμενους αναμεταδότες, καθώς και να ζητηθεί από το κεντρικό κράτος η σχετική χρηματοδότηση για την κάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ