Στην Εθνική Αρχή η απόφαση για τη Λογιστική.. Συρίγος εναντίον καθηγητών του Τμήματος

agelos sirigos

Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι αυτή που θα πάρει την καθοριστική απόφαση για την μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννινα.

Στην απόφασή της άλλωστε παρέπεμψε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος ο οποίος απάντησε το μεσημέρι στη Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα.

Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι για όσο διάστημα εκκρεμεί η απόφαση της Εθνικής Αρχής η πολιτική ηγεσία δεν θα πάρει θέση για την μεταφορά του τμήματος.

Καυτηρίασε ωστόσο από το βήμα της Βουλής την στάση των καθηγητών του Τμήματος οι οποίοι το 2018 δεν είχαν καμία αντίρρηση στη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο και το 2021 διαπίστωσαν ότι αυτό είναι μη βιώσιμο.

Μάλιστα έκανε λόγο για θράσος και έλλειψη μνήμης από τους ίδιους.

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου έφτασε σήμερα στο Υπουργείο και όπως είπε ο κ. Συρίγος η μεταφορά ενός τμήματος δρομολογείται με τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου και της Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η δεύτερη δεν έχει αποφασίσει και αυτή αναμένει το Υπουργείο για να τοποθετηθεί.

«Στην απόφαση των καθηγητών του τμήματος αναφέρεται ότι η λειτουργία του καθίσταται μη βιώσιμη. Πότε το ανακάλυψαν… Στην απόφαση δεν αναφέρονται νούμερα και κυρίως δεν καταγράφεται πόσοι αποφοιτούσαν από το Τμήμα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο. Η Κοσμητεία από την πλευρά της σημειώνει ότι πρέπει να διασφαλιστούν υποδομές στα Γιάννινα. Δεν λέει πως θα γίνουν οι υποδομές αυτές. Δυστυχώς περισσεύει το θράσος και η έλλειψη μνήμης. Οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι πρέπει να γίνουν πανεπιστημιακό τμήμα τώρα λένε ότι δεν είναι βιώσιμο…. Υπάρχει διγλωσσία και την επισημαίνω.. Όσο εκκρεμεί η απόφαση της Εθνικής Αρχής δεν μπορώ να πάρω θέση για την μεταφορά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος.

Ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η κοινωνία της Πρέβεζας είναι ανάστατη από την απόφαση της Συγκλήτου και επεσήμανε ότι υπάρχουν όλα τα κριτήρια για παραμονή του Τμήματος Λογιστικής στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ