Στην επόμενη συνεδρίαση αποφάσεις για τα ταξί

TAKSI_IOAΓια τις έξι Ιουνίου αναβλήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συζήτηση και η λήψη απόφασης για τον καθορισμό νέων εδρών ταξί καθώς διαπιστώθηκε ότι η ενημέρωση των αρμοδίων ήταν περιορισμένη.

Η εισήγηση της Περιφέρειας περιείχε αρκετές αλλαγές οι οποίες σκόνταψαν στις αντιδράσεις δημάρχων καθώς οι τελευταίοι υποστήριξαν ότι ουδέποτε είχαν ενημερωθεί από την Περιφέρεια για την πρόθεσή της να προχωρήσει στον καθορισμό νέων εδρών.

Τελικά και μετά από τις ενστάσεις και της αντιπολίτευσης η συζήτηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ από το Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την υλοποίηση της πράξης «Αθαμάνιο – Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας».

Η κ. Τ. Καλογιάννη υπογράμμισε πως ο φάκελος που θα κατατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου περιλαμβάνει παρεμβάσεις με στόχο τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε κτήρια, όπως τα δύο Δημοτικά Σχολεία στο Αθαμάνιο, στον φωτισμό της κοινότητας και στην Εθνική Οδό, που διέρχεται από την περιοχή. Ακόμη, προβλέπεται η κατασκευή μιας υδροηλεκτρικής μονάδας μικρής ισχύος και μιας μονάδας φωτοβολταϊκών.

Στην εισήγησή της η κ. Καλογιάννη υπογράμμισε πως η σχετική προγραμματική σύμβαση εντάσσεται στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μια δράση με οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τοπική κοινωνία, καθώς ο προϋπολογισμός της πρότασης της Περιφέρειας ανέρχεται στα 15-17 εκ. ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ