Στην εντατική τα νοσοκομεία, σε παράταση η καραντίνα

sintipou

Στο 99% η πληρότητα σε ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, στο 86% στη χώρα και τα απαγορευτικά μέτρα οδεύουν προς παράταση.

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη όπως περιγράφηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας ενώ οι πιέσεις στο σύστημα υγείας είναι μεγάλες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες κάθε συζήτηση για άρση των απαγορευτικών μέτρων παραπέμπεται για τον επόμενο μήνα.

«Η απόφασή μας θα βασιστεί στις εισηγήσεις των ειδικών. Όλα τα στοιχεία αξιολογούνται σε καθημερινή βάση. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι γιορτές πλησιάζουν όμως το διακύβευμα είναι η υγεία και πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη της ζωής και της υγείας» ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Δευτέρας.

Ο ίδιος μίλησε για σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας, όμως το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην Βόρεια Ελλάδα καθώς δεν παρουσιάζεται η αναμενόμενη μείωση κρουσμάτων κάτι που αποδίδεται σε μη πιστή και σωστή τήρηση των μέτρων.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα απέφυγε να δώσει δεσμευτική απάντηση, σημειώνοντας ότι η κατάσταση αξιολογείται μέρα μέρα και όταν θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνουν ανακοινώσεις και για επιμέρους ζητήματα, όπως η Χριστουγεννιάτικη έξοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ