Στην εντατική η Αγγειοχειρουργική του Πανεπιστημιακού

AGGEIOXEIROYRGIKHΈγγραφο της Διοίκησης να μην διακομίζονται περιστατικά

Λουκέτο στην ουσία βάζει η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η μοναδική σε ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έστειλε έγγραφο στο ΕΚΑΒ αλλά και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα με το οποίο ζητά να μην μεταφέρονται περιστατικά στο Νοσοκομείο καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από την Κλινική, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αφορμή για το έγγραφο φαίνεται να αποτελεί το τελευταίο συμβάν με ασθενή που χρειάστηκε να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη όπου και κατέληξε.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή ισούται και με κλείσιμο της κλινικής, πράγμα που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Στην αγγειοχειρουργική αντιμετωπίζονται περιστατικά όπως ανεύρυσμα αορτής, καρωτίδα, βουλωμένες αρτηρίες, που θεωρούνται και από τα πιο σοβαρά.

Να σημειωθεί ότι η αγγειοχειρουργική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι η μοναδική στην Βορειοδυτική Ελλάδα και η εξέλιξη αυτή αποτελεί βαρύ πλήγμα για την δημόσια υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ