Στην Άρτα την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας

ioannina dekemvrios tsipras

Μέρες έντονων πολιτικών διεργασιών αυτές που διανύουμε. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με τις εσωκομματικές διαδικασίες έφεραν την πολιτική στο προσκήνιο και άναψαν τις συζητήσεις για την κατάσταση στη χώρα αλλά και για τις επικείμενες εκλογές.

Λίγο πριν στηθούν κάλπες και στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Άρτα.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα περιοδεύσει αρχικά στο Αγρίνιο και εν συνεχεία στην Άρτα, τον τόπο καταγωγής του, όπου θα κλείσει ουσιαστικά την μεγάλη περιοδεία που κάνει ανά την Ελλάδα, με αφορμή τις εκλογές της 15ης Μαΐου.

Η καμπάνια με επίκεντρο την εκλογή Προέδρου που στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπό έχει να αποτελέσει ένα πολιτικό γεγονός και να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έχει γίνει γνωστό δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας.

Αντιθέτως, για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορούν να ψηφίσουν τα περίπου 61.600 μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στα μητρώα έως τις 21 Μαρτίου.

Για την εκλογή Προέδρου αναμένεται να στηθούν περί τα 1000 εκλογικά τμήματα ώστε να έχουν πρόσβαση και όσοι δεν έχουν κοντά στον τόπο διαμονής τους Οργανώσεις Μελών και για την Κεντρική Επιτροπή περί τα 500 εκλογικά τμήματα.

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και η ψηφοφορία για τις καταστατικές αλλαγές ώστε να κλείσει η “εκκρεμότητα” που δημιουργήθηκε την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου.

Οι αλλαγές αφορούν την εγγραφή μελών μέσω και isyriza, τον προσδιορισμό των δικαιωμάτων των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την συγκρότηση των οργανώσεων , τις θητείες των οργάνων, την εκλογή των νομαρχιακών επιτροπών από τα μέλη, το ασυμβίβαστο στα όργανα, την ισάριθμη αντιπροσώπευση, τον διορισμό ή την εκλογή στα τμήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ