Στην Αρχαία Δωδώνη την Τρίτη η Υπουργός Πολιτισμού

arxaia dodoni erga

Στις 21 Ιουνίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστόνης θα γιορτάσει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Στον ιερό τόπο των Σελλών, των Ελλήνων. Το αρχαιότερο μαντείο και το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου κόσμου.

Εξήντα δύο χρόνια από το ανέβασμα της πρώτης παράστασης, 22 χρόνια μετά την έναρξη των έργων αναστήλωσης και 12 χρόνια από το ξεκίνημα των εργασιών στην κάτω ζώνη του θεάτρου με τις συνολικά εννέα κερκίδες 2000 θέσεων, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, συντηρητές και εργατοτεχνίτες «κέρδισαν το στοίχημα» με τη θρυμματοποίηση, την υγρασία και τις κακές καιρικές συνθήκες κι έφεραν σε πέρας το μεγαλύτερο «έργο αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου» στην Ελλάδα, ανανεώνοντας για τους επόμενους αιώνες το «συμβόλαιο ζωής» του στην κοιλάδα του Τόμαρου.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε αυτή την φάση, ωστόσο είναι άγνωστο αν η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί από το νέο ΕΣΠΑ ώστε η αναστήλωση να συνεχιστεί σε όλο το δεύτερο διάζωμα.

Η παρουσία του έργου θα γίνει στην εκδήλωση της Τρίτης, στον αρχαιολογικό χώρο, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη από την οποία αναμένονται με ενδιαφέρον τυχόν ανακοινώσεις που θα κάνει για το νέο ΕΣΠΑ και τα έργα πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ