Στην Αποκεντρωμένη τα παράπονα των Δημάρχων

PED_APOKENTROMENHΤα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των Δήμων μετέφεραν στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Θεοδωρίδη οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι δημοτικών συμβουλίων της Ηπείρου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τονίζοντας ότι η κεντρική κυβέρνηση έχει μεταφέρει πλήθος αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και συμπλήρωσε ότι η τακτική αυτή έχει φέρει τους Δήμους σε δυσμενή θέση.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης ανέφερε ότι οι περικοπές πόρων έχουν ξεπεράσει το 60% και απειλείται πλέον το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι.

Οι Δήμοι αντιδρούν έντονα και στην Επιτροπεία επί των οικονομικών και του προϋπολογισμού γεγονός που ερμηνεύεται από τους ίδιους ως κατάργηση του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης τοποθετήθηκαν κι άλλοι δήμαρχοι της Ηπείρου περιγράφοντας με ένταση τα οικονομικά προβλήματα ενώ συζητήθηκαν κι άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ