Στην Αποκεντρωμένη η Μ. Τζούφη

Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με υπαλλήλους και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η έλλειψη προσωπικού, η απουσία οργανογράμματος από το 2011 και η μη δυνατότητα συμμετοχής του φορέα στην «κινητικότητα». Επίσης, αναφορά έγινε στην ανάγκη αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων ώστε να διευκολύνεται η εργασιακή καθημερινότητα και η εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που καλούνται να διαχειριστούν και να γνωμοδοτήσουν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

Η κ. Τζούφη από τη μεριά της ανέφερε πως παρά την φιλολογία της αντιπολίτευσης, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατακόρυφα τα χρόνια της κρίσης, δυσχεραίνοντας το έργο των υπηρεσιών και θέτοντας εμπόδια στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται η ουσιαστική και αξιοκρατική στελέχωση του ευρύτερου δημοσίου τομέα, η προστασία και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η μετάβαση στο «Ψηφιακό Δημόσιο».

Η Υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επαναφορά του κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ σχολίασε τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την επαναφορά του μνημονικού κανόνα 1:5 και τις συνέπειές του στη στελέχωση και τη λειτουργία των υπηρεσιών. Επίσης, τόνισε πως στόχος της Πολιτείας πρέπει να είναι η ποιοτική και οικονομικά βιώσιμη παροχή υπηρεσιών και όχι η εκχώρηση υπηρεσιών του δημοσίου σε ιδιωτικές εταιρίες και ιδιωτικά συμφέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ