«Στην αντάρα» με τον φακό του Μχάλη Βακάρου

antara vakaros

Φωτογραφίες του Μιχάλη Βακάρου από τα ομιχλώδη Γιάννινα παρουσιάζονται σε έκθεση που φιλοξενείται στο ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.

«Στην αντάρα» είναι ο τίτλος της έκθεσης αυτής.

 «Πάντα μου άρεσε αυτή η λέξη. Αντάρα. Δεν την πολυχρησιμοποιούμε σήμερα, αλλά εγώ θέλησα εδώ να τη χρησιμοποιήσω και μάλιστα σαν τίτλο της έκθεσής μου. Τις μέρες, λοιπόν, που πέφτει αντάρα, παίρνω τη μηχανή μου και χάνομαι μέσα σ’ αυτή. Κάποιες φορές είναι τόσο πυκνή, που νομίζεις θα την κόψεις με το μαχαίρι. Άλλες φορές πιο αραιή και τότε είναι που παλεύει ο ήλιος να διαπεράσει τις ακτίνες του μέσα από αυτή. Είναι και κάποια πρωινά, που την έχω πετύχει να ξυπνά και να σηκώνεται σιγά-σιγά μέσα από τα νερά της λίμνης και να σκεπάζει τα πάντα εκεί γύρω. Την έχω πετύχει και νύχτες να έχει ρίξει το πέπλο της και να έχει σκεπάσει όλη την πόλη», αναφέρει ο Μιχάλης Βακάρος σχετικά με την έκθεση.

Η έκθεση λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, καθώς και 6 με 9 το απόγευμα κάθε Τετάρτη.

Η είσοδος των επισκεπτών επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 μέρες μετά από αυτόν. Απαραίτητη και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» στεγάζεται στην οδό Σούτσου 26. Πληροφορίες στο τηλέφωνο2651036517 και στο e-mail idrymagani@gmail.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ