Στην αφετηρία για τον Μπιζάνιο δρόμο

MPIZANIOSΤο 2012 αναβίωσε με επιτυχία στην πόλη μας, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια, ο «Μπιζάνιος Δρόμος», ένας αγώνας δρόμου με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την πόλη μας.

Είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου 1971, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης.

Εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα δρόμου των 11.300 μ. επί δημοσίας οδού ( Μπιζάνι – Γιάννινα) ήταν ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ).

Στα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι το 1984 που ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, μετείχαν αθλητές που ανήκαν στην αφρόκρεμα του Ελληνικού στίβου στους δρόμους ημιαντοχής-αντοχής.

Το 2012 πολλοί συμπολίτες μας, αλλά και αθλητές από όλη την Ήπειρο, την Μακεδονία και άλλες περιοχές, πολλοί μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια του Δήμου και τα Σωματεία της πόλης, συνολικά 358 άτομα ανταποκρίθηκαν και δήλωσαν συμμετοχή.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών βλέποντας τη θερμή ανταπόκριση των Γιαννιωτών στην αναβίωση του αγώνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει και πάλι στις 17 Φεβρουαρίου του 2013 τον ιστορικό «Μπιζάνιο Δρόμο».

Ο φετινός αγώνας γίνεται σε συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και «Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων».

Και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπεριλαμβάνεται στις επετειακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Οι διοργανωτές ζητούν από όλους να στηρίξουν τον «Μπιζάνιο Δρόμο 2013» και απευθύνουν πρόσκληση σε δρομείς από όλη την Ελλάδα να έρθουν στην πόλη μας και να λάβουν μέρος, για να καθιερωθεί ο «Μπιζάνιος Δρόμος» ως ένας αγώνας δρόμου άμμεσα συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης.

Τις προσεχείς μέρες θα δημοσιευτεί και η επίσημη προκήρυξη του αγώνα ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να δηλώσει συμμετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ