Στην 6η ΥΠΕ τελικά το ΠΕΔΥ.. Το παραλαμβάνει για εμβολιαστικό κέντρο

pedi ipe

Το πολυήμερο θρίλερ της παραχώρησης του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας –γνωστού ως ΠΕΔΥ- έλαβε τέλος! Το κτίριο τελικά δεν παραχωρείται στην Περιφέρεια Ηπείρου αλλά στην 6η ΥΠΕ.

Η σχετική απόφαση αποδοχής της παραχώρησης υπογράφεται από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννη Καρβέλη, κοινοποιήθηκε στον ΕΟΔΥ και αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Της απόφασης αυτής είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις παραχώρησης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αποφασίζει «την αποδοχή της παραχώρησης κατά χρήση χωρίς αντάλλαγμα, του κτιρίου του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας κυριότητας του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων, επί των οδών Καλπακίου και Μ. Κοτοπούλη, με σκοπό τη στέγαση και τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου για την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της πανδημίας του Covid-19, αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ. Η εν λόγω παραχώρηση αφορά σε όλο το κτίριο του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων αποκλειστικά για τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου για τη χρονική διάρκεια ενός έτους προκειμένου να εξυπηρετηθεί η επιτακτική ανάγκη της  εμβολιαστικής κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού των Ιωαννίνων και την εν γένει προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Όπως προκύπτει από την απόφαση του κ. Καρβέλη θα ακολουθήσει η υπογραφή σχετικών συμβάσεων δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου και από τα δύο μέρη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει την Παρασκευή από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκο Κατσακιώρη και υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η διαδικασία για την μετατροπή του κτιρίου σε εμβολιαστικό κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ