Στοιχεία για τη μεταφορά μαθητών ζητά το Υπουργείο

SXOLIKOΤην άμεση ενεργοποίηση των δήμων προκειμένου να αποστείλουν τα αναγκαία στοιχεία που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών ζητεί με επείγον έγγραφό του προς τους δήμους όλης της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών .

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με το νόμο (ν.35415/28-7-2011) μέχρι 31 Ιανουαρίου κάθε έτους να αποστέλλουν συγκεκριμένα στατιστικά και αριθμητικά δεδομένα.

Μεταξύ αυτών είναι:

α. χάρτες των πραγματοποιούμενων δρομολογίων, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις στάσεις επιβίβασης – αποβίβασης,

β. πίνακες σε ηλεκτρονική μορφή λογιστικών φύλλων, οι οποίοι περιέχουν τα στοιχεία των δρομολογίων (ονομασία δρομολογίου, σχολικές μονάδες που εξυπηρετεί, αριθμό μεταφερόμενων μαθητών, αριθμό εμφόρτων χιλιομέτρων δρομολογίου μονού ή μετ΄επιστροφής, ημερήσιο κόστος, αριθμό δρομολογίων, συνολικό προβλεπόμενο κόστος, μεταφορικό μέσο,τρόπος μεταφοράς),

γ. πίνακες σε ηλεκτρονική μορφή λογιστικών φύλλων των δικαιούμενων των μηνιαίων επιδομάτων

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι οι δήμοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να διατηρήσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες σας, πίνακες σε ηλεκτρονική μορφή λογιστικών φύλλων με τα στοιχεία των μεταφερόμενων μαθητών, τα οποία θα τεθούν στη διάθεση του υπουργείου όταν αυτό ζητηθεί. Στην ίδια επιστολή ζητείται από τις περιφέρειες της Χώρας, να κοινοποιήσουν το σχετικό έγγραφο στις Περιφερειακές Ενότητές τους, από τις οποίες θα συγκεντρώσουν όλα τα αναγκαία στοιχεία και θα τα αποστείλουν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ