Στη Βουλή το υδροηλεκτρικό που σχεδιάζεται στην Κυψέλη

rema kipseli (2)

Την διαφωνία και τις αντιρρήσεις των κατοίκων της Κυψέλης Άρτας για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σε χείμαρρους του χωριού μεταφέρουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Έξαρχος και Γιώργος Μαρίνος.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει σταθμό παραγωγής, αγωγούς και  εκτεταμένα οδικά έργα που θα κατασκευαστούν δίπλα στον οικισμό, ορισμένες δε απ’ τις εγκαταστάσεις προβλέπονται να χωροθετηθούν σε σημεία που ανήκουν στον συνεταιρισμό ιδιοκτητών του χωριού.

Το  μέγεθος και η φύση των έργων θα έχει βαρύτατες αρνητικές συνέπειες για τον οικισμό και τους κατοίκους και για την τοπική οικονομία. Θα αποτελέσει συντριπτικό πλήγμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στην ιχθυοπανίδα της περιοχής, ενώ η κατασκευή, με τις εκτεταμένες εκσκαφές σε μεγάλη κλίση, απειλεί ακόμα και τη στατικότητα του χωριού.  Παράλληλα, το έργο θα στερήσει απ’ το χωρίο μια βασική πρόσβαση υδροληψίας, ενώ θα επιδράσει έντονα αρνητικά και στο μικροκλίμα, αφού η φυσική ροή το νερού θα αντικατασταθεί από την ροή διαμέσου του αγωγού.

«Μοναδικός κερδισμένος είναι το κατασκευαστικό κεφάλαιο, που επιδιώκει μέσα απ’ το έργο μεγάλα κέρδη σε βάρος της τοπικής οικονομίας, των κατοίκων της περιοχής, αλλά και σε βάρος των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, αφού το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τέτοια έργα είναι τεράστιο.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η πολιτική της πράσινης μετάβασης της Ε.Ε., που στηρίζουν με απόλυτη επιμονή τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον λαό, τόσο ως καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας που την πληρώνει πανάκριβα, όσο και ως κάτοικο σε περιοχές της χώρας που βλέπει μια ταχύτατη καταστροφή του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής του στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος» σημειώνουν οι τρεις βουλευτές και ζητούν την αναστολή κατασκευής του όπως και την τοποθέτηση των αρμόδιων υπουργών για τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ