Στη Βουλή τα επεισόδια και οι καταγγελίες για υπέρμετρη βία

poreia ep4

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των βίαιων επεισοδίων που σημάδεψαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στα Γιάννινα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνει ότι «δεν θα αφήσουμε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ακροδεξιών θυλάκων της αστυνομίας να κάνουν lockdown στην Δημοκρατία».

«Τα δημοσιεύματα με τις καταγγελίες φοιτητών στα Ιωάννινα και της οικογένειας Καττή στα Σεπόλια για υπέρμετρη αστυνομική βία, για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του πολίτη και για ακραία και χυδαία ρητορική απέναντι στους πολίτες, προκαλούν ανατριχίλα στο δημοκρατικό κόσμο της χώρας κι επιβεβαιώνουν ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η απελευθέρωση της δράσης ακροδεξιών θυλάκων εντός της ΕΛ.ΑΣ. και η τρομοκράτηση των πολιτών» επισημαίνει ο κύριος Σπίρτζης και συνεχίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επιτρέψει να συνεχιστεί ατιμώρητη η δράση των ακροδεξιών θυλάκων που ντροπιάζουν τη χώρα μας, την ελληνική αστυνομία και θέτουν σε lockdown τη Δημοκρατία».

«Καταθέτουμε ερωτήσεις στη Βουλή για τις συγκεκριμένες καταγγελίες και καλούμε, για μία ακόμη φορά, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη, να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για τα περιστατικά και να σταματήσουν άμεσα την τρομοκράτηση των πολιτών μέσω της βίας και της αυθαίρετης δράσης των ακροδεξιών θυλάκων που στιγματίζουν την Ελληνική Αστυνομία» καταλήγει ο κύριος Σπίρτζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ