Στη Βουλή οι ζημιές από τα αγριογούρουνα και η αποζημίωση

agriogo kopadi

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από αγριόχοιρους ζητά η Μερόπη Τζούφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως «ο πολλαπλασιασμός των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες των παραγωγών».

Ακόμα, η Μερόπη Τζούφη αναφέρεται στην επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», ο οποίος εκθέτει το πρόβλημα και ζητά άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές στις καλλιέργειες, να λάβουν μέτρα για τη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, όπως και μέτρα προστασίας των διερχόμενων οδηγών από τον κίνδυνο ατυχήματος, καθώς μεγάλος αριθμός αγριόχοιρων διασχίζουν επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους ορμητικά και κάθετα.

Την ερώτηση συνυπογράφουν επίσης οι τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιογιορίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ