Στη Βουλή οι απλήρωτες υπερωρίες του Χατζηκώστα

XATZIKOSTA 532 355

Στην Βουλή φτάνει το θέμα, με τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, θέμα το οποίο είχε αναδείξει το Epiruspost.

Οι υπερωρίες για τα έτη 2013 και 2014 τελικώς δεν πληρώθηκαν και τα εντάλματα έχουν επιστραφεί στην αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, οι Νίκος Μωραίτης, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή ζητώντας απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

“Από την Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία το Δεκέμβριο του 2016 Ν. 4445/ 236 Α /19-12-2016 άρθρο 74 παρ 12 που προέβλεπε την εξόφληση των δεδουλευμένων των ετών 2013-14-15 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ακολούθησε η εκκαθάριση από την οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου, σταλθήκαν τα εντάλματα πληρωμής στον επίτροπο, ο όποιος αρνήθηκε να τα υπογράψει λόγο παρέλευσης της διετίας. Αυτό συνέβη στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων ενώ τα αντίστοιχα δεδουλευμένα στο ΠΓΝ Ιωαννίνων πληρώθηκαν”, αναφέρεται στην ερώτηση των τριών βουλευτών.

Απευθυνόμενοι στον Υπουργό, ρωτούν τι μέτρα θα λάβει για να πληρωθούν οι αργίες και τα νυχτερινά του προσωπικού στο σύνολο τους και αυτά να πληρώνονται έγκαιρα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ