Στη Βουλή οι αντιδράσεις για το Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας

sxoleio ai karekla

Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς την Υπουργό Παιδείας φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, τη νέα απόφαση για την ίδρυση πρότυπου γυμνασίου που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπάρκας η απόφαση έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονιών και καυτηριάζει την «εμμονή της κυβέρνησης στη δημιουργία σχολείων ελίτ στη δημόσια εκπαίδευση».

Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη απόφαση, σημειώνει, επιδεινώνεται αναπόφευκτα η υπηρεσιακή κατάσταση των υπηρετούντων εκπαιδευτικών. Όπως ήδη έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, σε πολλά Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), όπως και της Πρέβεζας, οι υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, οριστικές τοποθετήσεις) έχουν ολοκληρωθεί. Με την τακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας, όμως, θίγονται εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία αυτά και οι οποίοι, αν είχαν στα χέρια τους την απόφαση χαρακτηρισμού του σχολείου τους ως πρότυπου πριν την έναρξη των υπηρεσιακών μεταβολών, θα επέλεγαν να προχωρήσουν σε βελτίωση θέσης, προκειμένου να αλλάξουν σχολείο.

 Κατά συνέπεια, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν προ τετελεσμένων, καθώς οι υπηρεσιακές μεταβολές ολοκληρώθηκαν πριν τον χαρακτηρισμό του σχολείου ως πρότυπου. Κατάσταση, που επιδεινώνεται, καθώς δεν διασφαλίζεται ένα ελάχιστο επίπεδο διαφάνειας και αντικειμενικότητας, από τη στιγμή που τα παρόντα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι εκπροσωπούν πραγματικά το σώμα των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Μπάρκας ερωτά την Υπουργό Παιδείας, πρώτον, με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το Πρώτο Γυμνάσιο Πρέβεζας ως η μοναδική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ήπειρο, που θα μετατραπεί σε πρότυπο σχολείο. Δεύτερον, αν προτίθεται να λάβει υπόψη τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για την εκπαίδευση στην Πρέβεζα, καθώς και τις έντονες αντιδράσεις που ήδη έχουν καταγραφεί και τουλάχιστον να αναστείλει την εν λόγω απόφαση. Παράλληλα, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, ο κ. Μπάρκας ζητά από την Υπουργό Παιδείας, να καταθέσει στη Βουλή τα πρακτικά των εισηγήσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών της Ηπείρου, για την επιλογή προτύπων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ