Στη Βουλή οι αδικίες σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

stratos

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τις αδικίες που αντιμετωπίζουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε διάφορες Μονάδες πολλών γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας, στις μεταθέσεις τους, καθώς λαμβάνουν μειωμένα μόρια πάνω από 40 μήνες.

Αναλυτικά αναφέρουν ότι μετά από Ερωτήσεις που έχουν, κατ’ επανάληψη, καταθέσει, καθώς επίσης και Επίκαιρη Ερώτηση αναφορικά με τη μοριοδότηση που λαμβάνουν οι υπηρετούντες στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου (Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION), δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, παρά τη διαβεβαίωση του κ. Υπουργού κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης αλλά και στις έγγραφες απαντήσεις του, για άμεση επίλυση του θέματος.

Επιπρόσθετα τονίζουν ότι κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο εν λόγω Υπουργός είχε αποδεχθεί ότι υπάρχουν αδικίες και στρεβλώσεις στο θεσμικό πλαίσιο της μοριοδότησης που αφορούν πολλές Μονάδες ανά την Επικράτεια και είχε αναφέρει ότι σκόπευε να το επιλύσει εντός του περασμένου καλοκαιριού.

Επίσης αναφέρουν ότι το Νοέμβριο του 2020 είχαν γίνει εξαγγελίες για την κατάθεση Νομοσχεδίου, το οποίο θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όμως απ’ ότι φαίνεται έμεινε και αυτό στα λόγια.

Ωστόσο, παρόλο που έχουν περάσει τόσοι μήνες και έχουμε φτάσει στον φετινό Νοέμβριο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, οι εκκρεμότητες παραμένουν για τις όποιες αλλαγές και διορθώσεις, δημιουργώντας στα στελέχη έντονη ανησυχία και προβληματισμό, για τις επικείμενες ετήσιες μεταθέσεις του 2022.

Επίσης σημειώνουν ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όλο το στρατιωτικό προσωπικό ενημερώνεται για τις επετηρίδες με τη μοριοδότησή τους, έως τις 10 Μαρτίου του εκάστοτε έτους.

Με δεδομένο τα χρονικά αυτά περιθώρια, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν  τον αρμόδιο Υπουργό, εάν προτίθεται να τροποποιήσει την Υπουργική Απόφαση για την μοριοδότηση των στελεχών, πριν την έκδοση των νέων επετηρίδων για το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ