Στη Βουλή η προστασία του αισθητικού δάσους των Ιωαννίνων

dasos ioannina

Άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό και την προστασία του αισθητικού δάσους Ιωαννίνων ζητά η Μερόπη Τζούφη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Όπως αναφέρει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αισθητικό δάσος έχει έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων και περιβάλλεται από κατοικίες, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη δημιουργίας ζώνης πυροπροστασίας και εργασίες καθαρισμού.

Όπως επισημαίνεται στην επίκαιρη ερώτηση, κατά τη διετία 2017-2019 εργάζονταν 35 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία σταμάτησαν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Επίσης το 2020, ζητήθηκαν από το υπουργείο 100.000 ευρώ για τις απαραίτητες ετήσιες εργασίες καθαρισμού και 20.000 ευρώ για τη συντήρηση των δεξαμενών πυροπροστασίας, δίχως ωστόσο ανταπόκριση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη ζητά ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό αναφορικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την εξασφάλιση σταθερής χρηματοδότησης των εργασιών καθαρισμού, συντήρησης και διατήρησης του δικτύου πυρόσβεσης, για την πρόσληψη προσωπικού, όπως και για την προμήθεια οχημάτων 4Χ4, ώστε να καθίσταται δυνατή η απομάκρυνση των υπολειμμάτων.

Τέλος, θέτει το ζήτημα του αποτελεσματικού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος Ιωαννιτών, ΔΕΥΑΙ, Δασική Υπηρεσία και Πυροσβεστική) προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργασίες καθαρισμού και πυροπροστασίας του αισθητικού δάσους Ιωαννίνων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ