Στη Βουλή η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας

kentro ugeias konitsas

Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης και στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας θέτει ως θέμα στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη, καταθέτοντας ως αναφορά το προς τον υπουργό Υγείας την επιστολή της παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας».

Σύμφωνα με την αναφορά, η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας σε συνδυασμό με την επιπλέον μετακίνηση ιατρού προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την υποστήριξη κλινικών Covid-19, έχουν δυσκολέψει περαιτέρω την υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής. Η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη καθώς η Κοινότητα Διστράτου έχει κηρυχθεί εδώ και λίγες μέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ως αποτέλεσμα, η περιοχή μένει πολύ συχνά χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με ελάχιστο ιατρικό προσωπικό. Κατόπιν όλων αυτών και για να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ο επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κόνιτσας ζητούν την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητά από τον υπουργό Υγείας να εξετάσει το περιεχόμενο της επιστολής, να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να ενημερώσει τη Βουλή και την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ