Στη βουλή η εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών

keraia asyrmatos 650x400

keraia asyrmatos 650x400

Την ανάγκη επανεξέτασης του καθεστώτος εγκατάστασης και λειτουργίας των σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνουν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στην βουλή.

Το θέμα των κεραιών έχει ταλανίσει τελευταία, έντονα την περιοχή των Ιωαννίνων, ειδικά σε περιπτώσεις που αυτές έχουν τοποθετηθεί πλησίον σχολείων όπως στην περίπτωση του 4ου Δημοτικού.

Έτσι μεταξύ άλλων, την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του Νομού Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για αυθαιρεσία εντός ενός κατευθυνόμενου «πλαισίου νομιμότητας» εγκατάστασης και λειτουργίας των βάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Η πυκνότητα των σταθμών αυξάνεται σημαντικά, ειδικά στα αστικά κέντρα και η ανησυχία των πολιτών κορυφώνεται, καθώς δηλώνουν απροστάτευτοι αφού διαπιστώνουν από τη μια την εύκολη διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών βάσης και από την άλλη την απουσία προληπτικών ελέγχων και τις περιορισμένες δυνατότητες κατασταλτικών μέτρων, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν αποξηλώνονται οι μη σύννομα τοποθετημένες κεραίες.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης τόσο της αδειοδότησης, όσο και του καθορισμού των αποστάσεων των εν λόγω κεραιών από ευαίσθητους χώρους.

Ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ευχαριστεί τον κ. Ιωάννη Στέφο για την πρωτοβουλία που πήρε να υποβάλλει τη σχετική ερώτηση, και τους υπόλοιπους Βουλευτές που συνυπογράφουν, και αναμένει την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, και ελπίζει στην επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος, για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ