Στη Βουλή εκ νέου η πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου

aerodromio ioanninon kentriki eisodos

Στη Βουλή εκ νέου φέρνει ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης το θέμα της επιδότησης άγονων αεροπορικών γραμμών και το αίτημα ένταξης σε αυτές της πτήσης Ιωαννίνων- Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει, η αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα – Ηράκλειο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αμφίδρομη κίνηση επισκεπτών από τις δύο Περιφέρειες (Ηπείρου – Κρήτης) αλλά και, γενικότερα, από τη Δυτική Ελλάδα προς την Κρήτη και αντίστροφα.

Ο κ. Καλογιάννης είχε καταθέσει δύο αναφορές για το ίδιο. Ο Υπουργός Υποδομών είχε απαντήσει θετικά αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι πρόθεσή του ήταν να ζητήσει από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, ως αρμόδια για τις υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας, να εκπονήσει, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (υπεύθυνη λειτουργίας των αερολιμένων Ιωαννίνων και Ηρακλείου), την αναγκαία μελέτη σκοπιμότητας, ώστε αυτή να υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρ. Επιτροπή και στη συνέχεια να κινηθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Με τη νέα ερώτηση ζητά να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης σκοπιμότητας, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του και πότε αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ