Στη Βουλή τα θέματα των στρατιωτικών της Ηπείρου

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα και πλέον θέματα που ταλανίζουν τους Στρατιωτικούς της Ηπείρου θέτει ενώπιον του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον αρμόδιο υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Η εφ΄όλης της ύλης προσέγγιση του βουλευτή στα στρατιωτικά θέματα της Ηπείρου κάλυψε όλες τις πτυχές και τα αδύναμα σημεία στα οποία χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας οι Στρατιωτικοί.

Ζητά συγκεκριμένα:

Για τα στρατιωτικά ακίνητα

  • Ανακαίνιση των ξενώνων στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Ιωάννινα, αξιοποίηση ακινήτων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων, δίκαιη ανακατανομή των στρατιωτικών ακινήτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων και επαναλειτουργία της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) της Πρέβεζας,

Για μισθολογικές απολαβές

  • Επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους δικαιούχους Στρατιωτικούς. Σημειώνεται ότι το εν λόγω επίδομα δεν δίνεται στους υπηρετούντες των χαρακτηρισμένων από τον Νομό περιοχών της Ηπείρου ως παραμεθόριες (8η ΕΑΝ και ΤΕΘ Κόνιτσας-ΤΕΘ Ηγουμενίτσας) παρά μόνο σε ορισμένες.
  • Εφαρμογή της 2193/2014 Απόφασης του ΣτΕ που ρυθμίζει τις μισθολογικές και συντάξιμες απολαβές των Στρατιωτικών, εφαρμογή 40ωρης απασχόλησης, καθώς και υπερωριακής αποζημίωσης, καθότι οι Στρατιωτικοί δεν αποζημιώνονται για τις επιπλέον ώρες απασχόλησής τους ενώ καλούνται να καταβάλουν εισφορές για την αναγνώριση πέντε ασφαλιστικών ετών.

Για μεταθέσεις

  • Θέσπιση αμετάθετου με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, αμετάθετο για τους Στρατιωτικούς που έχουν τέκνα Β΄ και Γ΄ Λυκείου και ανακοίνωση των μεταθέσεων κάθε Μάρτιο ώστε να επιτυγχάνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός. 

Για μοριοδότηση

  • αποκατάσταση μοριοδότησης Φρουράς Ιωαννίνων και εξίσωσή της με την αντίστοιχη μοριοδότηση των Φρουρών Καστοριάς και Φλώρινας.

Ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να εξετάσει όλα τα αιτήματα των Στρατιωτικών που τους απασχολούν σε γενικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ώστε να τους δοθεί η μέριμνα που τους αξίζει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ