Στη Βουλή οι απαλλοτριώσεις της Βαλανιδόρραχης

AMMOYDIAΣτη βουλή το θέμα των απαλλοτριώσεων της Βαλανιδορράχης με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ– ΕΚΜ κ. Κώστας Μπάρκας προς το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μπάρκας για το μείζον θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή είναι η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος σε μια κρίσιμη περίοδο για την αγροτική παραγωγή στην Ήπειρο και στην Πρέβεζα ειδικότερα.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής αναφέρεται ότι οι 76 δικαιούχοι των εκτάσεων που τους έχουν παραχωρηθεί από την επιτροπή Απαλλοτριώσεων Πρέβεζας, με την απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την 11η Μαρτίου του 2012, καλούνται να πληρώσουν αντίτιμο που αντιστοιχεί στην παραχωρηθείσα έκταση χωρίς αυτή να τους έχει αποδοθεί.

 Κι αυτό γιατί το Υπουργείο αμελεί στο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να οριοθετηθούν οι εκτάσεις και να εγκατασταθούν διοικητικά οι δικαιούχοι σε αυτές. Ο κ. Μπάρκας καλεί το Υπουργείο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία σε βάρος των αγροτών της Βαλανιδορράχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ