Στη Ρόδο κλείνει η συμφωνία για τα ελληνοαλβανικά…

Σε έδαφος… ουδέτερο, στην Ρόδο όπου πραγματοποιείται η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα, αναμένεται να κλείσουν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για τα ελληνοαλβανικά ζητήματα. Το κλείσιμο αυτό είχε προαναγγείλει ο Νίκος Κοτζιάς με την δήλωσή του από την Μόσχα ότι δεν θα κάνει διακοπές αν δεν κλείσει και τα διμερή θέματα με την Αλβανία. Τα δύο σημαντικότερα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και η άρση του εμπόλεμου.

Το παράδοξο είναι ότι από την Αλβανική πλευρά, δεν υπάρχει η παραμικρή διαρροή τις τελευταίες ημέρες, ενώ κλειστά κρατά τα χαρτιά του και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Παρότι μάλιστα τα τελευταία 24ωρα ζητήθηκε ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία τέτοια δεν υπήρξε.

Άγνωστο παραμένει εάν οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν τσάμικο, το οποίο κατά την ελληνική διπλωματία δεν υφίσταται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Εφόσον η συμφωνία οριστικοποιηθεί και δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση θα προχωρήσουν στην υπογραφή της, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο της ενταξιακής προοπτικής των Τιράνων κατά τη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ