Στη «Philoxenia» η Ήπειρος των τεσσάρων εποχών

philoxenia

Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την παρουσία της η Περιφέρεια Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και συμμετείχε ως εκθέτης, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του Τελλόγλειου Μουσείου, με θέμα «Η Ήπειρος των 4 εποχών», ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας  σε δημοσιογράφους Μ.Μ.Ε της Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ήπειρος, καλύπτει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη. Διαθέτειπανάρχαιοπολιτισμό, πανέμορϕεςακτές,  εκπληκτικήϕύση, πλούσια θρησκευτική κληρονομιά, ανεξάντλητεςδυνατότητεςστον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτωνκαιγαστρονομία που βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα. ΗΉπειροςείναιΠεριφέρειαπουστηρίζεικαιστηρίζεταιστοντουρισμό και μέσω των στοχευμένων δράσεων προβολής που υλοποιούμε, μπορούμε να πούμε, πως πλέονδιαθέτουμεένατουριστικόπροϊόναναγνωρισμένης αξίας».

Την παρουσίαση του προορισμού στους δημοσιογράφους, έκανε η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιουλία Μαρκούλα. Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία διακοπών σε κάθε επισκέπτη. Ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα συνεχιστούν, αποδίδουν στην πράξη κι αυτό καταγράφεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης που υπήρξε κατά την θερινή περίοδο στο σύνολο της Ηπείρου».

Η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Γιώτα Ναυρόζογλου ως επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου σε δήλωσή της, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού αλλά κι από Ελληνικά τουριστικά γραφεία ως αποτέλεσμα της συλλογικής και στοχευμένης προσπάθειας προώθησης και προβολής της Ηπείρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Ο Υπουργός Τουρισμού κ Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας,  υπογράμμισε ότι: «η Ήπειρος με τις ομορφιές που διαθέτει, είναι ένας από τους σημαντικότερους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς και θα συμπεριλαμβάνεται στην καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο». 

Τα στελέχη της Περιφέρειας είχαν Β2Β συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες από Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο ως συνέχεια του webinar που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, στις 4 Νοεμβρίου 2021.  Ως αποτέλεσμα αυτών των στοχευμένων δράσεων σε χώρες-στόχους και του  στρατηγικού  σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου,  σε συνάντηση με τον  Γ.Γ του ΕΟΤ κ. ΔημήτρηΦραγκάκη  και σε συνεργασία μετη Δ/ντρια του ΕΟΤ Κάτω Χωρών κ. Αγγελική Τζίφα, οριστικοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων των Κάτω Χωρών (presstrip)  στην Ήπειρο, μετά τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση VAKANTIEBEURS 2022 (Ουτρέχτη, 13-16/1/2022) στην οποία η Ήπειρος θα λάβει μέρος με δικό της σταντ, στο Περίπτερο του ΕΟΤ.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Ιωαννιτών, Αρταίων, Πάργας ενώ με έντυπο προωθητικό υλικό συμμετείχαν οι Δήμοι Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας και τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου. Β2Β συναντήσεις με Έλληνες και ξένους TourOperator, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν τα Επιμελητήρια Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Το περίπτερο της Περιφέρειας στο τριήμερο της Έκθεσης επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων,  η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Νοτοπούλου,οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων κ. ΜωϋσήςΕλισάφ,Άρταςκ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Πάργας κ. ΝίκοςΖαχαριάς, Αντιδήμαρχοι από Δήμους της Ηπείρου, ως   και σημαντικός αριθμός επισκεπτών.

Διήμερη δωρεάν διαμονή σε δημοσιογράφους που κάλυψαν την παρουσίαση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση πρόσφεραν,  οι επιχειρήσεις   «KassarosHotel” και “KoresBoutiqueHotel”, προς τους οποίους η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας εκφράζει την ευαρέσκειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ