Στη Μονή Βελλάς τρία τμήματα του Δημόσιου ΙΕΚ

bellas

Τρία τμήματα του δημόσιου ΙΕΚ θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Βελλάς μετά την σχετική απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας.

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων φρόντισε για την διαμόρφωση και δημιουργία 10 μεγάλων αιθουσών διδασκαλίας σε χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς, που δεν χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, ενώ το Δ.ΙΕΚ φρόντισε για την διάθεση του αναγκαίου εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία των ως άνω αιθουσών και τμημάτων.

Η απόφαση προβλέπει τη  λειτουργία τμημάτων του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Ιωαννίνων στις υποδομές των εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής Βελλάς της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, με ειδικότητες πρωτογενούς τομέα, συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες οι οποίες προσφέρονται από το Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων ως εξής:

1. Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

2. Τεχνικός Μελισσοκομίας

3. Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας

Οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων θα μπορούν να πραγματοποιούν την πρακτική τους εξάσκηση στις ίδιες δομές της Ιεράς Μονής Βελλάς και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων ή και αλλού.

Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια Ηπείρου θα εξασφαλίσει την δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών από και προς τα Ιωάννινα.           

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικώς με την λειτουργία των τμημάτων του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Βελλάς καθώς και για τη διαδικασία εγγραφής στα ως άνω τμήματα θα ακολουθήσουν ειδικότερες ανακοινώσεις από το Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ