Στη Μηλιά το πρώτο χιόνι, προβλήματα στο οδικό δίκτυο

MHLIA

MHLIAΟ ερχομός του Δεκεμβρίου συνοδεύτηκε τελικά και με τις χιονοπτώσεις. Το πρώτο για το φετινό χειμώνα χιόνι έπεσε στην περιοχή της Μηλιάς. Πανέτοιμοι οι κάτοικοι, πανέτοιμη και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κι έτσι προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν. Το ύψος του χιονιού άλλωστε –φτάνει στα πιο ψηλά σημεία τα δέκα εκατοστά- είναι πολύ συνηθισμένο για την περιοχή.

Πάντως η χιονόπτωση που σημειώθηκε δεν ήταν αρκετή για να ξεκινήσει τη λειτουργία του το χιονοδρομικό στο Ανήλιο και η προγραμματισμένη για σήμερα τελετή των εγκαινίων δεν έγινε.

Στην υπόλοιπη Ήπειρο βρέχει συνεχώς με αποτέλεσμα να παραμένει δύσκολη η κατάσταση ειδικά για τους παραγωγούς που καταστράφηκαν τα θερμοκήπιά τους στην περιοχή της Πρέβεζας, ενώ και πάλι δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο.

Νέες καταπτώσεις σημειώθηκαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων Άρτας, κοντά στη Γωνιά, όπου πριν τέσσερις ημέρες είχε διακοπή η συγκοινωνία. Αυτή τη φορά υπήρξε άμεση επέμβαση των μηχανημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών, χωρίς να γίνει διακοπή στην κίνηση των οχημάτων.

Το άλλο πρόβλημα που κινητοποίησε από το πρωί της Κυριακής τις υπηρεσίες αφορούσε στη 2η Επαρχιακή Οδό. Κοντά στο Καλέντζι αποκολλήθηκε βράχος με αποτέλεσμα να καταλήξει στο δρόμο και προκαλέσει δυσκολίες στην κίνηση.

Μηχανήματα έχουν επέμβει και στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα η βατότητα να έχει αποκατασταθεί.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλη την Ήπειρο και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ