Στη μηχανή του χρόνου το χορευτικό

xoreutiko mixani tou xronou

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών πήρε μέρος την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στα γυρίσματα της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου».

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του τμήματος μετά από σχεδόν 1 χρόνο. Για τελευταία φορά το Τμήμα μας εμφανίστηκε στην παρέλαση για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, στις 21 Φεβρουαρίου 2020. Τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών δεν ασχολούνται μόνο με το χορό, αλλά και με δρώμενα και τραγούδια και λόγω αυτών των ιδιαίτερων δυνατοτήτων του εκλήθη μόνο αυτό για να συμμετάσχει στα γυρίσματα της εκπομπής.

Το θέμα της εκπομπής, η οποία θα προβληθεί το Μάρτιο του 2021, ήταν η καθημερινότητα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι σχέσεις Χριστιανών  – Οθωμανών και η ζωή στο παλάτι του Σουλτάνου (11ος – 19ος αι). Το συγκεκριμένο επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Συμμετείχαν ως ηθοποιοί 11 μέλη του Τμήματος και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας, καθηγητές φυσικής αγωγής και δάσκαλοι παραδοσιακών χορών. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, είχαν όλοι υποβληθεί σε rapid test, πριν τα γυρίσματα. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του Τμήματος με την εν λόγω εκπομπή. Πριν δύο χρόνια συμμετείχε και στο αφιέρωμα για τον Αλή Πασά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ