Στη μάχη του εμβολιασμού οι πνευμονολόγοι, τι τους φοβίζει

pneumonologoi

Η καρδιά των Ελλήνων πνευμονολόγων χτυπά στα Γιάννινα, στο συνέδριο που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σε συνεργασία με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το θέμα που κυριάρχησε ήταν η πανδημία.

Εκεί έγινε γνωστό ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ξεκινά την δική της μεγάλη καμπάνια για τον εμβολιασμό.

Μία καμπάνια διαφορετική από αυτή που υλοποίησε το Υπουργείο καθώς τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι επιστήμονες.

Ο Στέλιος Λουκίδης καθηγητής πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι η ύστατη προσπάθεια για να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού κοντά σε αυτό που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Όπως είπε ο κόσμος έχει ανάγκη από μία εκλαικευμένη ενημέρωση, χωρίς καμία απόκρυψη στοιχείων.

Έτσι επτά επιστήμονες, τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας θα είναι αυτά που θα έχουν τον πρώτο λόγο στην καμπάνια που θα τρέξει. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό το διάστημα γίνεται αντιεμβολιαστική και όχι εμβολιαστική εκστρατεία και συμπλήρωσε ότι η πρωτοβουλία των πνευμονολόγων είναι η τελευταία ευκαιρία για να αυξηθούν τα ποσοστά του εμβολιασμού.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θα επιλέξει να κάνει το εμβόλιο τον Δεκέμβριο. Όταν ήδη συζητάμε για την τρίτη δόση είναι λάθος να πιστεύουμε ότι θα εμβολιάσουμε τους ηλικιωμένους με την πρώτη μέσα στο χειμώνα, όταν μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ανησυχία τους για τους επόμενους μήνες καθώς την προηγούμενη χρονιά αποδείχθηκε ότι τυχαία γεγονότα, όπως οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, οδήγησαν σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κωστίκας εκτίμησε ότι από την στιγμή που θα συγκεντρωνόμαστε σε κλειστούς χώρους θα υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων και συμπλήρωσε ότι το ποσοστό του εμβολιασμού είναι κατώτερο του αναμενόμενου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ