Στη λίστα με τα 1000 καλύτερα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimio ioannina

Θέση σε μία από τις πλέον σημαντικές παγκόσμιες κατατάξεις, η οποία βασίζεται και αξιολογεί την ποιότητα, ποσότητα και επιδραστικότητα του ερευνητικού έργου των Ιδρυμάτων παγκοσμίως έχει και πάλι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Έτσι βρίσκεται ανάμεσα στα 1000 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πίνακα κατάταξης «Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities».

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ που περιλαμβάνονται στην κατάταξη και στις θέσεις 601-650 στη διεθνή λίστα.

Προηγούνται των Ιωαννίνων το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ έπονται το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και Θεσσαλίας που συμπληρώνουν τις ελληνικές παρουσίες.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για το 2022 περιλαμβάνουν οκτώ δείκτες. Αυτοί οι δείκτες αντιπροσωπεύουν και ενσωματώνουν τρία διαφορετικά κριτήρια απόδοσης των επιστημονικών δημοσιεύσεων: την παραγωγικότητα της έρευνας, τον αντίκτυπο της έρευνας και την αριστεία της έρευνας. Η επιλογή των 100 πανεπιστημίων έγινε ύστερα από προαξιολόγηση τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ανώτατων ιδρυμάτων, των οποίων τα στοιχεία εξετάσθηκαν αρχικώς.

Η τελική ένταξη στον εν λόγω πίνακα κατάταξης βασίστηκε στις πληροφορίες που προέρχονται από τους βασικούς δείκτες επιστήμης (Essential Science Indicators ESI) και την βιβλιομετρική βάση Web of Science της Clarivate.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ