Στη δίνη ναρκω-σκανδάλου ο Ράμα.. Ξεσπά στη Χιμάρα απαιτώντας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους!

enti taxiri

enti taxiri

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς οι ιταλικές αρχές ξηλώνουν το βαθύ κύκλωμα των ναρκωτικών φτάνοντας στους πλέον στενούς του συνεργάτες όπως ο πρώην υπερυπουργός Σαιμίρ Ταχίρι, ο ίδιος και το επιτελείο του, επιστρατεύουν το ανθελληνικό μένος και ζητούν από κατοίκους της Χιμάρας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εντός πέντε ημερών.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία, ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως επικοινωνιακό τρικ του πρωθυπουργικού γραφείου, προκειμένου να στρέψει αλλού την κοινή γνώμη αλλά και το ενδιαφέρον διεθνών παραγόντων.

Το έγγραφο που ήδη έφτασε σε 19 οικογένειες της Χιμάρας δημοσίευσε το ενημερωτικό site, syri.net με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για την κυβέρνηση του Αλβανού πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνει τα σπίτια βρίσκονται στο κέντρο της Χιμάρας και ζητείται η απομάκρυνση των κατοίκων προκειμένου να κατεδαφιστούν για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης.

Ο Ράμα εδώ και δύο χρόνια έχει στοχοποιήσει την Χιμάρα αφενός για να δώσει την χαριστική βολή στην ελληνική μειονότητα και αφετέρου για να χαρίσει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του τα παραθαλάσσια φιλέτα.

Στις αντιδράσεις των κατοίκων επιλέγει να απαντήσει με ένα ακόμη τελεσίγραφο, αυτή την φορά και για να κερδίσει πολιτικό χρόνο καθώς είναι η πρώτη φορά όπου αστυνομικές αρχές φτάνουν τόσο κοντά στο περιβάλλον του.

Στην Αλβανία έχει σκάσει κυριολεκτικά πολιτική βόμβα μετά τις αποκαλύψεις των ιταλικών Αρχών ότι ο πρώην υπερυπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι, εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και συνεργαζόταν με την αλβανική μαφία.

Οι αποκαλύψεις της Ιταλικής αστυνομίας έρχονται να επιβεβαιώσουν σειρά καταγγελιών που είχαν διατυπωθεί από κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης, κατά την προεκλογική περίοδο και οι οποίες ανέφεραν ότι η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, τα δε χρήματα από το εμπόριο χρησιμοποιούνταν τόσο στην προεκλογική εκστρατεία όσο και στην τροφοδότηση του ακραίου εθνικισμού.

Οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν στις αρχές της εβδομάδας, στην σύλληψη μελών της αλβανικής μαφίας που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Ελλάδα και Αλβανία. Είχαν μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας εδώ και μήνες για διακίνηση ποσότητας 3,5 τόνων μαριχουάνας στην περιοχή της Κατάνια.

Μέλος της σπείρας είναι και ξάδερφος του Ταχίρι από την περιοχή του Αυλώνα ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην Πρωθυπουργού Μπερίσα χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο του εξάδελφου του Υπουργού στις μετακινήσεις του σε Ελλάδα και Ιταλία.

Στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που κατέγραψε ο υπερ κοριός της Ιταλικής αστυνομίας έχουν καταγραφεί σύμφωνα με πληροφορίες συνομιλίες του πρώην υπουργού και νυν υπεύθυνου για την κυβερνητική πολιτική του κόμματος Ράμα, με τους Αλβανούς μαφιόζους για διακίνηση συγκριμένων ποσοτήτων, χρηματικών ποσών και παραληπτών.

Ο ίδιος ο Έντι Ράμα μέσω κοινωνικών δικτύων δήλωσε ότι: «Θέλουμε να μάθουμε το γρηγορότερο την αλήθεια. Είναι αηδιαστικά και συγκλονιστικά τα όσα έχουν βγει από τις συνομιλίες των 2 εγκληματιών. Τον Σαιμίρ Ταχίρι τον ξέω χρόνια και έχω μόνο λόγια συμπαράστασης να πω για αυτόν. Αλλά σήμερα η Αλβανία και οι Αλβανοί θέλουν να μάθουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

Ο ίδιος ο Ταχίρι με δηλώσεις του στον Αλβανικό τύπο υποστήριξε ότι δεν έχιε καμία σχέση με την υπόθεση και ότι το μόνο του λάθος ήταν ότι πούλησε στον ξάδελφο του το αυτοκίνητο του. «Εγώ σήμερα δεν ζητάω από κανέναν ούτε να με πιστέψει αλλά ούτε και να με καλύψει δημόσια. Θα περιμένω μέχρι το τέλος να ολοκληρωθεί κάθε έρευνα. Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση.»

Πάντως οι Ιταλικές αρχές έχουν στα χέρια τους έναν ογκωδέστατο φάκελο με πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Η αντιπολίτευσει πολλές φορές έχει καταγγείλει ότι η κυβέρνηση Ράμα, έχει στενές οικονομικές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής. Η Αλβανία έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές στο παρελθόν ως η Κολομβία της Ευρώπης και η εμπλοκή κορυφαίου υπουργού σε μια τέτοια υπόθεση προκαλεί κυβερνητικούς τριγμούς σύμφωνα με τον τύπο της γειτονικής χώρας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ