Στελεχώνεται και μπαίνει σε λειτουργία η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων

iatrodikastiki

Μετά από δεκατρία  ολόκληρα χρόνια που παρέμενε στα χαρτιά φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ξεκινήσει η λειτουργία μιας σημαντικής και κρίσιμης υπηρεσίας.

Της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων!

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων –υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης- είχε ιδρυθεί με νόμο το 2009. Όμως δεν στελεχώθηκε και δεν λειτούργησε ποτέ.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιπες δώδεκα Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες που είχαν ιδρυθεί με τον ίδιο νόμο (μία σε κάθε Περιφέρεια) λειτούργησαν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο σχεδιασμός επανεργοποιείται και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται με σχετική ρύθμιση στη Βουλή να προχωρήσει η στελέχωσή της.

Το θέμα παρακολουθεί από πολύ κοντά ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας που ήταν και από τους ανθρώπους που πρωτοστατούν ώστε ο σχεδιασμός του 2009 να λάβει σάρκα και οστά.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία θα λειτουργεί επί ίσοις όροις και συμπληρωματικά με το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το οποίο μέχρι τώρα ήταν επιφορτισμένο και με το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον ιδρυτικό νόμο του 2009 οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες διενεργούν ιατροδικαστικές πράξεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, ύστερα από παραγγελία των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών και των ανακριτικών υπαλλήλων, οι οποίοι ενεργούν ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, καθώς και των ποινικών δικαστηρίων που λειτουργούν στην περιφέρεια του ομώνυμου ή των ομώνυμων προς αυτές Εφετείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ