Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ σχεδιάζει η Άρτα

arta plateia skoufa

Στην παραχώρηση έκτασης δύο στρεμμάτων για την δημιουργία στέγης μόνιμης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες προχωρά ο Δήμος Αρταίων.

Μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, που θα αποτελέσει μόνιμη κατοικία των ατόμων με αναπηρία, ειδικά όταν οι οικογένειές τους δε θα μπορούν πλέον να τα στηρίζουν.

«Έχω πολλές φορές συνομιλήσει με γονείς που αγωνιούν όταν θα φύγουν από τη ζωή, τι θα απογίνουν τα παιδιά τους. Το μεγάλο αυτό έργο που οραματιζόμαστε έρχεται να δώσει απάντηση σ’ αυτό το δύσκολο και βασανιστικό για πολλούς ερώτημα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σπίτι που θα τα υποδεχτεί και θα γίνει η δεύτερη οικογένεια τους. Θα προχωρήσουμε από κοινού με τους αρμόδιους Συλλόγους και Φορείς, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την χρηματοδότησή του έργου στην Νέα Προγραμματική Περίοδο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αρταίων.

Υπενθυμίζεται, πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη και την ισότιμη συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Μεταξύ των παρεμβάσεων ήταν νέες ράμπες σε γειτονιές και στο κέντρο, νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με σήμανση σε δρόμους και δημοτικά πάρκινγκ, όδευση τυφλών, υπηρεσίες για καλύτερη εξυπηρέτησή και εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αθλητικές δομές και σχολεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τη ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου στο Γλυκόριζο, τις ράμπες ΑμεΑ στην θάλασσα της Κορωνησίας, στο νέο όχημα που πρόσφατα απέκτησαν τα παιδιά του  ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου και την πρόθεση του Δήμου για δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ